Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből (Széldomb és Tavaszó) származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőcefre préselt, tisztított mustjából acéltartályban erjesztve egy fajtajelleges, érett, illatában és ízében egzotikus gyümölcsök világát elénk táró, finom szerkezetű bort készítettünk.
4.250 Ft (bruttó)
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből (Széldomb és Tavaszó) származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőcefre préselt, tisztított mustjából acéltartályban erjesztve egy fajtajelleges, érett, illatában és ízében egzotikus gyümölcsök világát elénk táró, finom szerkezetű bort készítettünk.
Available!
Bruttó 25.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Sauvignon Blanc védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2023 |
Mennyiség: | 18.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 5.320 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Széldomb, Tavaszó |
Talaj: | lösz, fehéragyag |
Kitettség: | nyugati, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 100% sauvignon blanc |
Telepítés éve: | 2001-2002 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2023. szeptember 14-én |
Borkészítés | |
A beszállítást követő bogyózás és optikai válogatás után 14 órás áztatás történt alacsony, 7°C hőfokon. A kíméletes préselést követően a tisztított must acéltartályban, részben héjon erjedt. A bort két hónapig finomseprőn tartottuk. | |
Analízis | |
Alkohol: | 12,70% vol. |
Extrakt: | 23,0 g/l |
Cukor: | 3,4 g/l |
Titrálhatósav: | 5,8 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 11-12°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2023-2024 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | spárgaételek, zöldségköretek és édesvízi vagy tengeri halakból készült fogások páratlan kísérője |
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …
A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely legin …
A PH-Érték a Pannonhalmi borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e háza …