Az évjárat rajnai rizling termésének legszebb tételeit választottuk e bor készítéséhez. A szüret több menetben történt a legértékesebb, legszebb fürtök feldolgozása érdekében. A gondos feldolgozást követő erjesztés tartályban történt, hogy a mustot jellemző kristálytiszta szerkezet a borba öröklődhessen. Mediterrán citrusjegyeit mentás friss gyümölcsillatok és -ízek egészítik ki, amelyek széles savalapon nyugszanak. Rizlinges testességét leheletnyi maradékcukor kedvesíti.
6.900 Ft – 15.500 Ft (bruttó)
Az évjárat rajnai rizling termésének legszebb tételeit választottuk e bor készítéséhez. A szüret több menetben történt a legértékesebb, legszebb fürtök feldolgozása érdekében. A gondos feldolgozást követő erjesztés tartályban történt, hogy a mustot jellemző kristálytiszta szerkezet a borba öröklődhessen. Mediterrán citrusjegyeit mentás friss gyümölcsillatok és -ízek egészítik ki, amelyek széles savalapon nyugszanak. Rizlinges testességét leheletnyi maradékcukor kedvesíti.
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | ||||||||||
Bornév: | Pannonhalmi Prior védett eredetű száraz fehérbor |
|||||||||
Évjárat: | 2023 | |||||||||
|
||||||||||
Termőhely | ||||||||||
Termőhely: | Széldomb | |||||||||
Talaj: | homokkő zárványos lösz | |||||||||
Kitettség: | dombtető | |||||||||
Szőlő | ||||||||||
Fajta: | 100% rajnai rizling | |||||||||
Telepítés éve: | 2002 | |||||||||
Tőszám: | 5210 tőke/ha | |||||||||
Metszés: | Guyot, alacsony kordon | |||||||||
Szüret: | 2023. október 7. | |||||||||
Borkészítés | ||||||||||
A fajtát több menetben szüreteltük. A szőlőt bogyózást és optikai válogatást követően préseltük, a mustot ülepítés után acéltartályban erjesztettük. Az erjedés alacsony hőmérsékleten mintegy 30 napig zajlott, amelyet hosszú seprőntartás követett. A palackozás 2023 júniusában történt. | ||||||||||
Analízis | ||||||||||
Alkohol: | 12,94% vol. | |||||||||
Extrakt: | 21,1 g/l | |||||||||
Cukor: | 2,8 g/l | |||||||||
Titrálhatósav: | 6,1 g/l | |||||||||
Szervírozás | ||||||||||
Fogyasztási hőmérséklet: | 11-12°C | |||||||||
Optimális fogyasztási idő: | 2023-2033 | |||||||||
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt | |||||||||
Ételajánlat: | fiatalon inkább fehérhúsból vagy halból készült fogások mellé társítható, korosabb változata tejszínes és gombás ételekhez illetve sajtokhoz is kiválóan passzol |
A PH-Érték a Pannonhalmi borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e háza …
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …
Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardo …