Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Merlot és cabernet franc adta presztízs-házasításunk a legmelegebb dűlőnkből származik. Bora mediterrán jegyekkel tűzdelt, komoly, elegáns és hosszan érlelhető. Az ünnepek tétele …
11.500 Ft (bruttó)
Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Merlot és cabernet franc adta presztízs-házasításunk a legmelegebb dűlőnkből származik. Bora mediterrán jegyekkel tűzdelt, komoly, elegáns és hosszan érlelhető. Az ünnepek tétele …
Available!
Bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Infusio védett eredetű száraz vörösbor |
Évjárat: | 2020 |
Mennyiség: | 21.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 15.333 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Babszökő |
Talaj: | agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli plató |
Szőlő | |
Fajta: | 60% merlot, 40% cabernet franc |
Telepítés éve: | 2003 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2020. október 5. és 8. között |
Borkészítés | |
A beérkező szőlőket bogyózás után 60 hl-es acéltartályokban erjesztettük. A hosszú héjontartás idejéből 10 napig folyt az erjesztés 30-32°C hőmérsékleten. A hordós érlelés 228 literes első- és másodtöltésű – nagyrészt magyar és minimális mértékben amerikai – hordókban történt 18 hónapon keresztül. | |
Analízis | |
Alkohol: | 14,96% vol. |
Extrakt: | 32,2 g/l |
Cukor: | 3,4 g/l |
Titrálhatósav: | 5,3 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 17-18°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2022-2032 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | ünnepi alkalmakhoz illetve vad- és egyéb vöröshúsokhoz |
Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró három dűlőnk klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom j …
Három kékszőlőfajtánk (cabernet franc, merlot, pinot noir) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés …
Az óvilág és újvilág találkozása! Három dűlőben termesztünk négy burgundi klónt! A pannonhalmi változatos talajtani és klíma adottság páratlan lehe …