Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Merlot és cabernet franc adta presztízs-házasításunk a legkarakteresebb dűlőnkből származik. Bora mediterrán jegyekkel tűzdelt, komoly, elegáns és hosszan érlelhető. Az ünnepek tétele …
14.500 Ft – 32.500 Ft (bruttó)
Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Merlot és cabernet franc adta presztízs-házasításunk a legkarakteresebb dűlőnkből származik. Bora mediterrán jegyekkel tűzdelt, komoly, elegáns és hosszan érlelhető. Az ünnepek tétele …
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | ||||||||||
Bornév: | Pannonhalmi Infusio védett eredetű száraz vörösbor |
|||||||||
Évjárat: | 2022 | |||||||||
|
||||||||||
Termőhely | ||||||||||
Termőhely: | Babszökő | |||||||||
Talaj: | agyagbemosódásos barna szeptember erdőtalaj | |||||||||
Kitettség: | déli plató | |||||||||
Szőlő | ||||||||||
Fajta: | 80% merlot, 20% cabernet franc | |||||||||
Telepítés éve: | 2003-2004 | |||||||||
Tőszám: | 5210 tőke/ha | |||||||||
Metszés: | Guyot, alacsony kordon | |||||||||
Szüret: | 2022. szeptember 28. és október 7. között | |||||||||
Borkészítés | ||||||||||
A beérkező szőlőket bogyózás után 60 hl-es acéltartályokban erjesztettük. A hosszú héjontartás idejéből 10 napig folyt az erjesztés 30-32°C hőmérsékleten. A hordós érlelés 228 literes első- és másodtöltésű – nagyrészt magyar és minimális mértékben amerikai – hordókban történt 19 hónapon keresztül. | ||||||||||
Analízis | ||||||||||
Alkohol: | 14,17% vol. | |||||||||
Extrakt: | 30,2 g/l | |||||||||
Cukor: | 3,4 g/l | |||||||||
Titrálhatósav: | 5,3 g/l | |||||||||
Szervírozás | ||||||||||
Fogyasztási hőmérséklet: | 17-18°C | |||||||||
Optimális fogyasztási idő: | 2024-2034 | |||||||||
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt | |||||||||
Ételajánlat: | ünnepi alkalmakhoz, illetve vad- és egyéb vöröshúsokhoz |
Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró dűlőink klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom játék …
Három kékszőlőfajtánk (cabernet franc, merlot, pinot noir) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés …
A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt …