Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró dűlőink klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom játék a fajta adta lehetőségek tárházának feltárásával. A lényeg a részletek eleganciájában ölt testet!
11.900 Ft (bruttó)
Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró dűlőink klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom játék a fajta adta lehetőségek tárházának feltárásával. A lényeg a részletek eleganciájában ölt testet!
Sajnáljuk, az évjárat kifutott.
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Prior védett eredetű száraz vörösbor |
Évjárat: | 2023 |
Mennyiség: | 1.200 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 15.867 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Széldomb, Babszökő |
Talaj: | homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | dombtető, déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 100% pinot noir |
Telepítés éve: | 2001-2004 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2023. szeptember 14. és 18. között |
Borkészítés | |
A pincébe került szőlőt bogyóztuk, majd optikai válogatás után fém erjesztőtartályba juttattuk. A feldolgozás első fázisában hidegmacerálást alkalmaztunk 7°C alatti hőmérsékleten erjedés nélkül őrizve a betárolt cefrét, hogy az erjedés indításáig tartó egy hét alatt fokozhassuk a gyümölcsaromák koncentrációját. A kierjedt cefrét préselés után töltöttük 228 literes új magyar fahordóba és érleltük 10 hónapig. Ez idő alatt a hordók tartalmát többször kóstoltuk, de osztályoztuk is őket. A legszebb tételeket külön csoportba gyűjtöttük s a minden alkalommal a legmagasabb kategóriába került hordók végül ebben az önálló házasításban egyesültek. | |
Analízis | |
Alkohol: | 14,59% vol. |
Extrakt: | 30,1 g/l |
Cukor: | 4,0 g/l |
Titrálhatósav: | 5,5 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 15-16°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2024-2034 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | különösen barnahúsokhoz, elsősorban kacsa- és bárányételekhez |
A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt …
Az óvilág és újvilág találkozása! Több dűlőben termesztünk négy burgundi klónt! A pannonhalmi változatos talajtani és klíma adottság páratlan lehet …
Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Merlot és cabernet franc adta presztízs-házasításunk a legkarakteresebb dűlőnkből származik. Bora mediterrán …