A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet chardonnay egészít ki. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel.
3.150 Ft (bruttó)
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet chardonnay egészít ki. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Tricollis dunántúli oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2023 |
Mennyiség: | 120.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 4.200 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Packalló, Babszökő, Tavaszó, Széldomb |
Talaj: | lösz, fehér- és vörösagyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 40% olaszrizling, 25% rajnai rizling, 15% fűszeres tramini, 10% chardonnay, 5% pinot blanc, 5% királyleányka |
Telepítés éve: | 2001-2007 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2023. szeptember 11. és 25. között |
Borkészítés | |
A betakarított szőlőt először bogyóztuk és optikai válogatósoron szelektáltuk, ezt követően préseltük, a fűszeres traminit a két lépés között áztattuk. Az ülepített mustot alacsony hőfokon erjesztettük. | |
Analízis | |
Alkohol: | 12,67% vol. |
Extrakt: | 24,7 g/l |
Cukor: | 2,5 g/l |
Titrálhatósav: | 5,4 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 10-11°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2024-2026 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | aperitifként, beszélgetésekhez, zöldséges köretekhez, sült és főtt fehérhúsokhoz |
Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardo …
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőce …
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …