A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet pinot blanc egészít ki. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel.
2.170 Ft (bruttó)
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet pinot blanc egészít ki. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel.
Available!
Bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Tricollis védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2019 |
Mennyiség: | 105.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 2.893 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Packalló, Tavaszó, Széldomb |
Talaj: | lösz, fehéragyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 45% olaszrizling, 30% rajnai rizling, 15% fűszeres tramini, 10% pinot blanc |
Telepítés éve: | 2001-2007 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2019. szeptember 9. és 27. között |
Borkészítés | |
A kisládába szüretelt szőlőt bogyóztuk és préseltük, a fűszeres traminit a két lépés között áztattuk. Az ülepített mustot alacsony hőfokon erjesztettük. | |
Analízis | |
Alkohol: | 13,05% vol. |
Extrakt: | 22,0 g/l |
Cukor: | 2,8 g/l |
Titrálhatósav: | 6,2 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 10-11°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2020-2022 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | aperitifként, beszélgetésekhez, zöldséges köretekhez, sült és főtt fehérhúsokhoz |
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből (Széldomb és Tavaszó) származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtü …
A PH-Érték a Pannonhalmi Borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e háza …
Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardo …