Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardonnay-ra a többedszer használt fahordóban történő érlelés jegyei is hatással voltak, amelyeket szépen egészít ki a pinot blanc testessége, a viognier érett gyümölcsössége és az olaszrizling élénkebb savvilága. Illatában és ízében egyaránt nagy hangsúly kerül a bor érlelt gyümölcsaromáira és meszes ásványosságára, ugyanakkor krémességét, vajasságát a finomseprőn történő hosszú érlelése adja, amelyek együttes eredménye egy komplex és jól érlelhető tétel.
4.750 Ft (bruttó)
Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardonnay-ra a többedszer használt fahordóban történő érlelés jegyei is hatással voltak, amelyeket szépen egészít ki a pinot blanc testessége, a viognier érett gyümölcsössége és az olaszrizling élénkebb savvilága. Illatában és ízében egyaránt nagy hangsúly kerül a bor érlelt gyümölcsaromáira és meszes ásványosságára, ugyanakkor krémességét, vajasságát a finomseprőn történő hosszú érlelése adja, amelyek együttes eredménye egy komplex és jól érlelhető tétel.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Hemina védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2023 |
Mennyiség: | 20.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 6.333 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Széldomb, Packalló |
Talaj: | homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 50% chardonnay, 30% pinot blanc, 15% olaszrizling, 5% viognier |
Telepítés éve: | 2001-2009 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2023. szeptember 20. és október 13. között |
Borkészítés | |
A biológiai érésben lévő fajtákat külön-külön szüreteltük. A bogyózott szőlőt optikai válogatógéppel szelektáltuk, majd kíméletesen préseltük, az így nyert, tisztított mustokat pedig 500 literes hordóban erjesztettük. Az almasavat bontottuk, a seprőt pedig 8 hónapig rendszeresen felkevertük, ezzel növelve a bor beltartalmát, gazdagítva a házasítás ízvilágát. |
|
Analízis | |
Alkohol: | 14,12% vol. |
Extrakt: | 23,3 g/l |
Cukor: | 3,7 g/l |
Titrálhatósav: | 4,3 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 14-16°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2024-2029 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | grillételek és tejszínes vagy erdei gombás köretek tökéletes társa |
Az évjárat rajnai rizling termésének legszebb tételeit választottuk e bor készítéséhez. A szüret több menetben történt a legértékesebb, legszebb für …
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet chardonnay egészít ki. …
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …
Reméljük, hogy mindenkor elérhető borkínálatunk és időszaki karácsonyi ajánlataink elnyerik tetszésüket.
Amennyiben ajándékozási céllal vásárolnak web-áruházunkban, úgy szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a megrendelések megnövekedett feldolgozási és kiszállítási ideje miatt karácsonyig történő kézbesítést kizárólag a december 16. hétfő éjfélig leadott megrendelésekre tudunk vállalni.
A december 17-től leadott megrendeléseket is igyekszünk mielőbb átadni a szerződéses szállítónknak, azonban a karácsonyi és év végi ünnepek alatt az ügyfélszolgálatunk szünetel, így ezek kézbesítése adott esetben csak január 5. után indulhat el ismét.
Megértésüket köszönjük, és ezúton kívánunk kellemes adventi készülődést és csodás ünnepeket!
Üdvözlettel: a Pannonhalmi Főapátság pincészetének csapata