Három kékszőlőfajtánk (cabernet franc, merlot, pinot noir) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés kombinációja, amelynek révén egy könnyed, fiatalos, finoman száraz vörösbor készül.
3.850 Ft (bruttó)
Három kékszőlőfajtánk (cabernet franc, merlot, pinot noir) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés kombinációja, amelynek révén egy könnyed, fiatalos, finoman száraz vörösbor készül.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Tricollis dunántúli oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz vörösbor |
Évjárat: | 2023 |
Mennyiség: | 40.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 5.133 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Babszökő, Tavaszó, Széldomb |
Talaj: | lösz, fehéragyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 50% cabernet franc, 30% merlot, 20% pinot noir |
Telepítés éve: | 2001-2003 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2023. szeptember 15. és október 13. között |
Borkészítés | |
A szőlők erjesztése 60 hl-es acéltartályokban történt. A 15-25 napos héjontartást és erjedést követte a préselés. A bort 228 literes használt fahordókban 6 hónapon keresztül érleltük. | |
Analízis | |
Alkohol: | 13,93% vol. |
Extrakt: | 33,6 g/l |
Cukor: | 3,9 g/l |
Titrálhatósav: | 4,3 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 15-17°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2024-2026 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | magyaros ételekhez, sültekhez, ragukhoz, sajtokhoz |
Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró dűlőink klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom játék …
Az óvilág és újvilág találkozása! Több dűlőben termesztünk négy burgundi klónt! A pannonhalmi változatos talajtani és klíma adottság páratlan lehet …
Legújabb évjáratú rozénk egy meleg évjárat bora, amely behízelgő, népszerű jegyeit a merlot-cabernet fajtáktól örökli, míg nélkülözhetetlen frisse …