Három kékszőlőfajtánk (cabernet franc, merlot, pinot noir) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés kombinációja, amelynek révén egy könnyed, fiatalos, finoman száraz vörösbor készül.
3.750 Ft (bruttó)
Három kékszőlőfajtánk (cabernet franc, merlot, pinot noir) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés kombinációja, amelynek révén egy könnyed, fiatalos, finoman száraz vörösbor készül.
Available!
Bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Tricollis védett eredetű száraz vörösbor |
Évjárat: | 2021 |
Mennyiség: | 45.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 5.000 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Babszökő, Tavaszó, Széldomb |
Talaj: | lösz, fehéragyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 65% cabernet franc, 20% merlot, 15% pinot noir |
Telepítés éve: | 2001-2003 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2021. szeptember 25. és október 16. között |
Borkészítés | |
A szőlők erjesztése 60 hl-es acéltartályokban történt. A 15-25 napos héjontartást és erjedést követte a préselés. A bort 228 literes használt fahordókban 6 hónapon keresztül érleltük. | |
Analízis | |
Alkohol: | 14,10% vol. |
Extrakt: | 33,1 g/l |
Cukor: | 3,5 g/l |
Titrálhatósav: | 5,2 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 15-17°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2022-2023 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | magyaros ételekhez, sültekhez, ragukhoz, sajtokhoz |
Az óvilág és újvilág találkozása! Három dűlőben termesztünk négy burgundi klónt! A pannonhalmi változatos talajtani és klíma adottság páratlan lehe …
Legújabb évjáratú rozénk egy meleg évjárat bora, amely behízelgő, népszerű jegyeit a merlot-cabernet fajtáktól örökli, míg nélkülözhetetlen frisse …
Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Merlot és cabernet franc adta presztízs-házasításunk a legmelegebb dűlőnkből származik. Bora mediterrán jegye …