A PH-Érték a Pannonhalmi borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e házasításban olaszrizling egészít ki ennél kisebb arányban. Illatos képleteiért aromatikus fajták felelnek – a Pannonhalmi Főapátság tételében a borvidéki klasszikusnak számító fűszeres tramini. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel.
2.990 Ft (bruttó)
A PH-Érték a Pannonhalmi borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e házasításban olaszrizling egészít ki ennél kisebb arányban. Illatos képleteiért aromatikus fajták felelnek – a Pannonhalmi Főapátság tételében a borvidéki klasszikusnak számító fűszeres tramini. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel.
Available!
Bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi PH-Érték védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2022 |
Mennyiség: | 3.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 3.987 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Packalló, Babszökő, Tavaszó, Széldomb |
Talaj: | lösz, fehér- és vörösagyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 50% rajnai rizling, 20% olaszrizling, 20% fűszeres tramini, 5% pinot blanc, 5% királyleányka |
Telepítés éve: | 2001-2007 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2022. szeptember 12. és 30. között |
Borkészítés | |
A kisládába szüretelt szőlőt bogyóztuk, optikai válogatósoron szelektáltuk, majd préseltük, a fűszeres traminit a két lépés között áztattuk. Az ülepített mustot alacsony hőfokon erjesztettük. | |
Analízis | |
Alkohol: | 12,69% vol. |
Extrakt: | 20,5 g/l |
Cukor: | 2,7 g/l |
Titrálhatósav: | 5,6 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 10-11°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2023-2025 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | aperitifként, beszélgetésekhez, zöldséges köretekhez, sült és főtt fehérhúsokhoz |
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből (Széldomb és Tavaszó) származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtü …
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet pinot blanc egészít ki …