A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért a fűszeres tramini, krémességéért pedig az olaszrizling felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára jellemző módon – vastagon terül szét. A korty üdesége szinte vibrál, a néhány gramm maradékcukor pedig mindezt kerek egésszé fogja össze.
3.150 Ft (bruttó)
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért a fűszeres tramini, krémességéért pedig az olaszrizling felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára jellemző módon – vastagon terül szét. A korty üdesége szinte vibrál, a néhány gramm maradékcukor pedig mindezt kerek egésszé fogja össze.
Sajnáljuk, az évjárat kifutott.
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi St. Martinus védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2024 |
Mennyiség: | 26.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 4.200 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Széldomb, Packalló |
Talaj: | homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 50% fűszeres tramini, 40% királyleányka, 10% olaszrizling |
Telepítés éve: | 2001-2007 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2023. szeptember 8. és 22. között |
Borkészítés | |
A szőlőt nagyládába szüreteltük, a királyleányka és az olaszrizling fürtjeit bogyóztuk és préseltük, míg a traminit a két lépés között áztattuk is. Az ülepített mustokat alacsony hőfokon erjesztettük acéltartályban, a házasításra pedig október folyamán került sor. | |
Analízis | |
Alkohol: | 13,21% vol. |
Extrakt: | 22,0 g/l |
Cukor: | 2,7 g/l |
Titrálhatósav: | 4,5 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 10-11°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2024-2025 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | üdvözlőitalként, étkezések indításához vagy a Szent Márton ünnepéhez fűződő libaételekhez társítva ajánljuk |
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőce …
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet chardonnay egészít ki. …
Az évjárat rajnai rizling termésének legszebb tételeit választottuk e bor készítéséhez. A szüret több menetben történt a legértékesebb, legszebb für …
Reméljük, hogy mindenkor elérhető borkínálatunk és időszaki karácsonyi ajánlataink elnyerik tetszésüket.
Amennyiben ajándékozási céllal vásárolnak web-áruházunkban, úgy szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a megrendelések megnövekedett feldolgozási és kiszállítási ideje miatt karácsonyig történő kézbesítést kizárólag a december 16. hétfő éjfélig leadott megrendelésekre tudunk vállalni.
A december 17-től leadott megrendeléseket is igyekszünk mielőbb átadni a szerződéses szállítónknak, azonban a karácsonyi és év végi ünnepek alatt az ügyfélszolgálatunk szünetel, így ezek kézbesítése adott esetben csak január 5. után indulhat el ismét.
Megértésüket köszönjük, és ezúton kívánunk kellemes adventi készülődést és csodás ünnepeket!
Üdvözlettel: a Pannonhalmi Főapátság pincészetének csapata