A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért a fűszeres tramini, krémességéért pedig az olaszrizling felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára jellemző módon – vastagon terül szét. A korty üdesége szinte vibrál, a néhány gramm maradékcukor pedig mindezt kerek egésszé fogja össze.
3.150 Ft (bruttó)
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért a fűszeres tramini, krémességéért pedig az olaszrizling felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára jellemző módon – vastagon terül szét. A korty üdesége szinte vibrál, a néhány gramm maradékcukor pedig mindezt kerek egésszé fogja össze.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi St. Martinus védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2024 |
Mennyiség: | 26.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 4.200 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Széldomb, Packalló |
Talaj: | homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 50% fűszeres tramini, 40% királyleányka, 10% olaszrizling |
Telepítés éve: | 2001-2007 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2023. szeptember 8. és 22. között |
Borkészítés | |
A szőlőt nagyládába szüreteltük, a királyleányka és az olaszrizling fürtjeit bogyóztuk és préseltük, míg a traminit a két lépés között áztattuk is. Az ülepített mustokat alacsony hőfokon erjesztettük acéltartályban, a házasításra pedig október folyamán került sor. | |
Analízis | |
Alkohol: | 13,21% vol. |
Extrakt: | 22,0 g/l |
Cukor: | 2,7 g/l |
Titrálhatósav: | 4,5 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 10-11°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2024-2025 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | üdvözlőitalként, étkezések indításához vagy a Szent Márton ünnepéhez fűződő libaételekhez társítva ajánljuk |
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet sauvignon blanc és pino …
Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardo …
A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely legin …