A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért a fűszeres tramini, krémességéért pedig a pinot blanc felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára jellemző módon – vastagon terül szét. A korty üdesége szinte vibrál, a néhány gramm maradékcukor pedig mindezt kerek egésszé fogja össze.
2.850 Ft (bruttó)
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért a fűszeres tramini, krémességéért pedig a pinot blanc felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára jellemző módon – vastagon terül szét. A korty üdesége szinte vibrál, a néhány gramm maradékcukor pedig mindezt kerek egésszé fogja össze.
Sajnáljuk, az évjárat kifutott.
Bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi St. Martinus védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2022 |
Mennyiség: | 27.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 3.800 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Széldomb, Packalló |
Talaj: | homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 50% fűszeres tramini, 40% királyleányka, 10% pinot blanc |
Telepítés éve: | 2001-2007 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2022. szeptember 7. és 23. között |
Borkészítés | |
A szőlőt nagyládába szüreteltük, a királyleányka és a pinot blanc fürtjeit bogyóztuk és préseltük, míg a traminit a két lépés között áztattuk is. Az ülepített mustokat alacsony hőfokon erjesztettük acéltartályban, a házasításra pedig október végén került sor. | |
Analízis | |
Alkohol: | 12,93% vol. |
Extrakt: | 22,4 g/l |
Cukor: | 3,4 g/l |
Titrálhatósav: | 5,7 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 10-11°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2022-2023 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | üdvözlőitalként, étkezések indításához vagy a Szent Márton ünnepéhez fűződő libaételekhez társítva ajánljuk |
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet pinot blanc egészít ki …
A PH-Érték a Pannonhalmi Borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e háza …
Az évjárat rajnai rizling termésének legszebb tételeit választottuk e bor készítéséhez. A szüret több menetben történt a legértékesebb, legszebb für …