A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be. A nagy formátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelenidőben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált.
4.250 Ft (bruttó)
A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be. A nagy formátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelenidőben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Rajnai Rizling védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2023 |
Mennyiség: | 27.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 5.667 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Packalló, Babszökő, Tavaszó, Széldomb |
Talaj: | lösz, fehér- és vörösagyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 100% rajnai rizling |
Telepítés éve: | 2001-2003 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2022. szeptember 26. és 29. között |
Borkészítés | |
A szőlő beszállítását a bogyózás és optikai válogatás követte, majd a cefrét kíméletesen préseltük. A nyert mustot ülepítés után 12-18°C-on erjesztettük. A palackozásig acéltartályban érett. | |
Analízis | |
Alkohol: | 13,14% vol. |
Extrakt: | 23,1 g/l |
Cukor: | 2,4 g/l |
Titrálhatósav: | 5,7 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 11-12°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2024-2031 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | előételekhez, salátákhoz, spárgával készült köretekhez, tengeri halakhoz, nyáresti beszélgetésekhez |
A PH-Érték a Pannonhalmi borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e háza …
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőce …
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …