A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be. A nagy formátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelenidőben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált.
3.990 Ft (bruttó)
A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be. A nagy formátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelenidőben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált.
Available!
Bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Rajnai Rizling védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2022 |
Mennyiség: | 30.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 5.320 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Packalló, Babszökő, Tavaszó, Széldomb |
Talaj: | lösz, fehér- és vörösagyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 100% rajnai rizling |
Telepítés éve: | 2001-2003 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2022. szeptember 26. és október 7. között |
Borkészítés | |
A szőlő beszállítását a bogyózás és optikai válogatás követte, majd a cefrét kíméletesen préseltük. A nyert mustot ülepítés után 12-18°C-on erjesztettük. A palackozásig acéltartályban érett. | |
Analízis | |
Alkohol: | 12,68% vol. |
Extrakt: | 21,4 g/l |
Cukor: | 3,8 g/l |
Titrálhatósav: | 5,8 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 11-12°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2023-2030 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | előételekhez, salátákhoz, spárgával készült köretekhez, tengeri halakhoz, nyáresti beszélgetésekhez |
Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardo …
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből (Széldomb és Tavaszó) származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtü …