A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt magyar tölgyfahordókban történő rövid érlelés miatt a bor gyümölcsvilága a meghatározó a ”barrique-jegyek” ellenében. Egyensúlyos alkoholtartalma előtérbe helyezi szedres illat- és ízjegyeit, amit a bor testessége szépen támogat. Finom szerkezetű, gyümölcsösen elegáns, de tartalmas ”pannonhalmi bordói”.
3.950 Ft (bruttó)
A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt magyar tölgyfahordókban történő rövid érlelés miatt a bor gyümölcsvilága a meghatározó a ”barrique-jegyek” ellenében. Egyensúlyos alkoholtartalma előtérbe helyezi szedres illat- és ízjegyeit, amit a bor testessége szépen támogat. Finom szerkezetű, gyümölcsösen elegáns, de tartalmas ”pannonhalmi bordói”.
Available!
Bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Hemina védett eredetű száraz vörösbor |
Évjárat: | 2020 |
Mennyiség: | 48.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 5.267 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Babszökő, Tavaszó |
Talaj: | agyagbemosódásos barna erdőtalaj, fehéragyag |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 70% merlot, 30% cabernet franc |
Telepítés éve: | 2002-2003 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2020. október 5. és 8. között |
Borkészítés | |
A fajtánként külön-külön szüretelt szőlőt bogyózás és optikai válogatóberendezéssel történő szelektálás után 60 hl-es hűthető acéltartályban hidegmaceráltuk, majd irányított módon erjesztettük. A kierjedt bort rövid ideig, 8 hónapon át használt, másod- és harmadtöltésű magyar tölgyfahordókban érleltük, miközben a teljes almasavbontás is lezajlott. | |
Analízis | |
Alkohol: | 14,26% vol. |
Extrakt: | 31,2 g/l |
Cukor: | 3,4 g/l |
Titrálhatósav: | 5,2 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 15-16°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2021-2026 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | grillételek és barnahúsok illetve erdei gyümölcsös mártással tálalt vagy magyaros jellegű fogások mellett teljesedik ki igazán |
Három kékszőlőfajtánk (cabernet franc, merlot, pinot noir) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés …
Legújabb évjáratú rozénk egy meleg évjárat bora, amely behízelgő, népszerű jegyeit a merlot-cabernet fajtáktól örökli, míg nélkülözhetetlen frisse …
Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró három dűlőnk klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom j …