Az óvilág és újvilág találkozása! Három dűlőben termesztünk négy burgundi klónt! A pannonhalmi változatos talajtani és klíma adottság páratlan lehetőséget kínál a modern újvilági elemekkel ötvözött technológia alkalmazására. A bort illatában a tipikus fajtajegyek jellemzik. Ott rejlik szinte az összes kora nyári pirosgyümölcs érett málnától a fekete cseresznyéig. Ezeket karéjozza a hordóhasználat fűszeres felhangja. Ízében az érett gyümölcsjegyek elevenednek meg.
4.950 Ft (bruttó)
Az óvilág és újvilág találkozása! Három dűlőben termesztünk négy burgundi klónt! A pannonhalmi változatos talajtani és klíma adottság páratlan lehetőséget kínál a modern újvilági elemekkel ötvözött technológia alkalmazására. A bort illatában a tipikus fajtajegyek jellemzik. Ott rejlik szinte az összes kora nyári pirosgyümölcs érett málnától a fekete cseresznyéig. Ezeket karéjozza a hordóhasználat fűszeres felhangja. Ízében az érett gyümölcsjegyek elevenednek meg.
Available!
Bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Pinot Noir védett eredetű száraz vörösbor |
Évjárat: | 2019 |
Mennyiség: | 21.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 6.600 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Széldomb, Babszökő, Tavaszó |
Talaj: | homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj, mészlepedékes csernozjom |
Kitettség: | dombtető, déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 100% pinot noir |
Telepítés éve: | 2001-2004 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2019. szeptember 9. és 16. között |
Borkészítés | |
A beérkezett szőlőt bogyózás után 60 hl-es hűthető acéltartályban 6 napon keresztül hidegmaceráltuk. Ezután következett az erjesztés 25-26°C hőmérsékleten. A kierjedt bort 10 hónapon át részben első-, részben pedig másodtöltésű hordóban érleltük. | |
Analízis | |
Alkohol: | 15,12% vol. |
Extrakt: | 30,4 g/l |
Cukor: | 3,4 g/l |
Titrálhatósav: | 5,2 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 15-16°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2020-2028 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | különösen barnahúsokhoz, elsősorban kacsa- és bárányételekhez |
Legújabb évjáratú rozénk egy meleg évjárat bora, amely behízelgő, népszerű jegyeit a merlot-cabernet fajtáktól örökli, míg nélkülözhetetlen frisse …
A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt …
Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Merlot és cabernet franc adta presztízs-házasításunk a legmelegebb dűlőnkből származik. Bora mediterrán jegye …