A PH-Érték a Pannonhalmi borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e házasításban olaszrizling és pinot blanc egészít ki ennél kisebb arányban. Illatos képleteiért aromatikus fajták felelnek – a Pannonhalmi Főapátság tételében a borvidéki klasszikusnak számító fűszeres tramini. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel.
3.350 Ft (bruttó)
A PH-Érték a Pannonhalmi borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e házasításban olaszrizling és pinot blanc egészít ki ennél kisebb arányban. Illatos képleteiért aromatikus fajták felelnek – a Pannonhalmi Főapátság tételében a borvidéki klasszikusnak számító fűszeres tramini. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
| Bor | |
| Bornév: | Pannonhalmi PH-Érték oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor |
| Évjárat: | 2024 |
| Mennyiség: | 3.000 palack |
| Kiszerelés: | 0,75l |
| Egységár: | 4.467 Ft/l |
| Termőhely | |
| Termőhely: | Packalló, Babszökő, Tavaszó, Széldomb |
| Talaj: | lösz, fehér- és vörösagyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
| Kitettség: | déli, dél-nyugati |
| Szőlő | |
| Fajta: | 50% rajnai rizling, 20% olaszrizling, 10% pinot blanc, 10% sauvignon blanc, 10% fűszeres tramini, 5% királyleányka |
| Telepítés éve: | 2001-2007 |
| Tőszám: | 5210 tőke/ha |
| Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
| Szüret: | 2024. augusztus 28. és szeptember 26. között |
| Borkészítés | |
| A kisládába szüretelt szőlőt bogyóztuk, optikai válogatósoron szelektáltuk, majd préseltük, a sauvignon blanc-t és a fűszeres traminit a két lépés között áztattuk. Az ülepített mustot alacsony hőfokon erjesztettük. | |
| Analízis | |
| Alkohol: | 12,73% vol. |
| Extrakt: | 21,9 g/l |
| Cukor: | 3,3 g/l |
| Titrálhatósav: | 5,3 g/l |
| Szervírozás | |
| Fogyasztási hőmérséklet: | 10-11°C |
| Optimális fogyasztási idő: | 2025-2027 |
| Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
| Ételajánlat: | aperitifként, beszélgetésekhez, zöldséges köretekhez, sült és főtt fehérhúsokhoz |
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőce …
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet sauvignon blanc és pino …
Eltávolít