A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be. A nagy formátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelenidőben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált.
4.450 Ft (bruttó)
A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be. A nagy formátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelenidőben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
| Bor | |
| Bornév: | Pannonhalmi Rajnai Rizling oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor |
| Évjárat: | 2024 |
| Mennyiség: | 30.000 palack |
| Kiszerelés: | 0,75l |
| Egységár: | 5.933 Ft/l |
| Termőhely | |
| Termőhely: | Packalló, Babszökő, Tavaszó, Széldomb |
| Talaj: | lösz, fehér- és vörösagyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
| Kitettség: | déli, dél-nyugati |
| Szőlő | |
| Fajta: | 100% rajnai rizling |
| Telepítés éve: | 2001-2003 |
| Tőszám: | 5210 tőke/ha |
| Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
| Szüret: | 2024. szeptember 12. és 19. között |
| Borkészítés | |
| A szőlő beszállítását a bogyózás és optikai válogatás követte, majd a cefrét kíméletesen préseltük. A nyert mustot ülepítés után 12-18°C-on erjesztettük. A palackozásig acéltartályban érett. | |
| Analízis | |
| Alkohol: | 13,22% vol. |
| Extrakt: | 21,9 g/l |
| Cukor: | 3,4 g/l |
| Titrálhatósav: | 5,8 g/l |
| Szervírozás | |
| Fogyasztási hőmérséklet: | 11-12°C |
| Optimális fogyasztási idő: | 2025-2032 |
| Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
| Ételajánlat: | előételekhez, salátákhoz, spárgával készült köretekhez, tengeri halakhoz, nyáresti beszélgetésekhez |
Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardo …
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőce …
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …