Az óvilág és újvilág találkozása! Több dűlőben termesztünk négy burgundi klónt! A pannonhalmi változatos talajtani és klíma adottság páratlan lehetőséget kínál a modern újvilági elemekkel ötvözött technológia alkalmazására. A bort illatában a tipikus fajtajegyek jellemzik. Ott rejlik szinte az összes kora nyári pirosgyümölcs érett málnától a fekete cseresznyéig. Ezeket karéjozza a hordóhasználat fűszeres felhangja. Ízében az érett gyümölcsjegyek elevenednek meg.
6.900 Ft (bruttó)
Az óvilág és újvilág találkozása! Több dűlőben termesztünk négy burgundi klónt! A pannonhalmi változatos talajtani és klíma adottság páratlan lehetőséget kínál a modern újvilági elemekkel ötvözött technológia alkalmazására. A bort illatában a tipikus fajtajegyek jellemzik. Ott rejlik szinte az összes kora nyári pirosgyümölcs érett málnától a fekete cseresznyéig. Ezeket karéjozza a hordóhasználat fűszeres felhangja. Ízében az érett gyümölcsjegyek elevenednek meg.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
| Bor | |
| Bornév: | Pannonhalmi Pinot Noir oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor |
| Évjárat: | 2024 |
| Mennyiség: | 27.000 palack |
| Kiszerelés: | 0,75l |
| Egységár: | 9.200 Ft/l |
| Termőhely | |
| Termőhely: | Széldomb, Babszökő, Tavaszó |
| Talaj: | homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj, mészlepedékes csernozjom |
| Kitettség: | dombtető, déli, dél-nyugati |
| Szőlő | |
| Fajta: | 100% pinot noir |
| Telepítés éve: | 2001-2022 |
| Tőszám: | 5210 tőke/ha |
| Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
| Szüret: | 2024. augusztus 29. és szeptember 4. között |
| Borkészítés | |
| A beérkezett szőlőt bogyózás és optikai válogatás után 60 hl-es hűthető acéltartályban 6 napon keresztül hidegmaceráltuk. Ezután következett az erjesztés 25-26°C hőmérsékleten. A kierjedt bort 9 hónapon át részben első-, részben pedig másodtöltésű hordóban érleltük. | |
| Analízis | |
| Alkohol: | 15,37% vol. |
| Extrakt: | 32,6 g/l |
| Cukor: | 4,4 g/l |
| Titrálhatósav: | 5,0 g/l |
| Szervírozás | |
| Fogyasztási hőmérséklet: | 15-16°C |
| Optimális fogyasztási idő: | 2025-2033 |
| Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
| Ételajánlat: | különösen barnahúsokhoz, elsősorban kacsa- és bárányételekhez |
Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró dűlőink klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom játék …
A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt …
Három kékszőlőfajtánk (merlot, cabernet franc, kékfrankos) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés …
Eltávolít