A PH-Érték a Pannonhalmi borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e házasításban olaszrizling és pinot blanc egészít ki ennél kisebb arányban. Illatos képleteiért aromatikus fajták felelnek – a Pannonhalmi Főapátság tételében a borvidéki klasszikusnak számító fűszeres tramini. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel.
3.350 Ft (bruttó)
A PH-Érték a Pannonhalmi borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e házasításban olaszrizling és pinot blanc egészít ki ennél kisebb arányban. Illatos képleteiért aromatikus fajták felelnek – a Pannonhalmi Főapátság tételében a borvidéki klasszikusnak számító fűszeres tramini. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi PH-Érték oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2024 |
Mennyiség: | 3.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 4.467 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Packalló, Babszökő, Tavaszó, Széldomb |
Talaj: | lösz, fehér- és vörösagyag, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 50% rajnai rizling, 20% olaszrizling, 10% pinot blanc, 10% sauvignon blanc, 10% fűszeres tramini, 5% királyleányka |
Telepítés éve: | 2001-2007 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2024. augusztus 28. és szeptember 26. között |
Borkészítés | |
A kisládába szüretelt szőlőt bogyóztuk, optikai válogatósoron szelektáltuk, majd préseltük, a sauvignon blanc-t és a fűszeres traminit a két lépés között áztattuk. Az ülepített mustot alacsony hőfokon erjesztettük. | |
Analízis | |
Alkohol: | 12,73% vol. |
Extrakt: | 21,9 g/l |
Cukor: | 3,3 g/l |
Titrálhatósav: | 5,3 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 10-11°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2025-2027 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | aperitifként, beszélgetésekhez, zöldséges köretekhez, sült és főtt fehérhúsokhoz |
Az évjárat rajnai rizling termésének legszebb tételeit választottuk e bor készítéséhez. A szüret több menetben történt a legértékesebb, legszebb für …
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet sauvignon blanc és pino …
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …