A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt magyar tölgyfahordókban történő rövid érlelés miatt a bor gyümölcsvilága a meghatározó a „barrique-jegyek” ellenében. Egyensúlyos alkoholtartalma előtérbe helyezi szedres illat- és ízjegyeit, amit a bor testessége szépen támogat. Finom szerkezetű, gyümölcsösen elegáns, de tartalmas „pannonhalmi bordói”.
4.950 Ft (bruttó)
A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt magyar tölgyfahordókban történő rövid érlelés miatt a bor gyümölcsvilága a meghatározó a „barrique-jegyek” ellenében. Egyensúlyos alkoholtartalma előtérbe helyezi szedres illat- és ízjegyeit, amit a bor testessége szépen támogat. Finom szerkezetű, gyümölcsösen elegáns, de tartalmas „pannonhalmi bordói”.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
| Bor | |
| Bornév: | Pannonhalmi Hemina védett eredetű száraz vörösbor |
| Évjárat: | 2023 |
| Mennyiség: | 33.000 palack |
| Kiszerelés: | 0,75l |
| Egységár: | 6.600 Ft/l |
| Termőhely | |
| Termőhely: | Babszökő |
| Talaj: | agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
| Kitettség: | déli plató |
| Szőlő | |
| Fajta: | 60% merlot, 40% cabernet franc |
| Telepítés éve: | 2003 |
| Tőszám: | 5210 tőke/ha |
| Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
| Szüret: | 2023. október 11. és 13. között |
| Borkészítés | |
| A fajtánként külön-külön szüretelt szőlőt bogyózás és optikai válogatóberendezéssel történő szelektálás után 60 hl-es hűthető acéltartályban hidegmaceráltuk, majd irányított módon erjesztettük. A kierjedt bort rövid ideig, 8 hónapon át használt, másod- és harmadtöltésű magyar tölgyfahordókban érleltük, miközben a teljes almasavbontás is lezajlott. | |
| Analízis | |
| Alkohol: | 14,40% vol. |
| Extrakt: | 31,3 g/l |
| Cukor: | 4,1 g/l |
| Titrálhatósav: | 4,7 g/l |
| Szervírozás | |
| Fogyasztási hőmérséklet: | 15-16°C |
| Optimális fogyasztási idő: | 2024-2029 |
| Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
| Ételajánlat: | grillételek és barnahúsok, illetve erdei gyümölcsös mártással tálalt vagy magyaros jellegű fogások mellett teljesedik ki igazán |
Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró dűlőink klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom játék …
Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Merlot és cabernet franc adta presztízs-házasításunk a legkarakteresebb dűlőnkből származik. Bora mediterrán …
Három kékszőlőfajtánk (merlot, cabernet franc, kékfrankos) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés …
Eltávolít