Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardonnay-ra a többedszer használt fahordóban történő érlelés jegyei is hatással voltak, amelyeket szépen egészít ki a pinot blanc testessége, a viognier érett gyümölcsössége és az olaszrizling élénkebb savvilága. Illatában és ízében egyaránt nagy hangsúly kerül a bor érlelt gyümölcsaromáira és meszes ásványosságára, ugyanakkor krémességét, vajasságát a finomseprőn történő hosszú érlelése adja, amelyek együttes eredménye egy komplex és jól érlelhető tétel.
4.750 Ft (bruttó)
Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardonnay-ra a többedszer használt fahordóban történő érlelés jegyei is hatással voltak, amelyeket szépen egészít ki a pinot blanc testessége, a viognier érett gyümölcsössége és az olaszrizling élénkebb savvilága. Illatában és ízében egyaránt nagy hangsúly kerül a bor érlelt gyümölcsaromáira és meszes ásványosságára, ugyanakkor krémességét, vajasságát a finomseprőn történő hosszú érlelése adja, amelyek együttes eredménye egy komplex és jól érlelhető tétel.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
| Bor | |
| Bornév: | Pannonhalmi Hemina védett eredetű száraz fehérbor |
| Évjárat: | 2023 |
| Mennyiség: | 20.000 palack |
| Kiszerelés: | 0,75l |
| Egységár: | 6.333 Ft/l |
| Termőhely | |
| Termőhely: | Széldomb, Packalló |
| Talaj: | homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
| Kitettség: | déli, dél-nyugati |
| Szőlő | |
| Fajta: | 50% chardonnay, 30% pinot blanc, 15% olaszrizling, 5% viognier |
| Telepítés éve: | 2001-2009 |
| Tőszám: | 5210 tőke/ha |
| Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
| Szüret: | 2023. szeptember 20. és október 13. között |
| Borkészítés | |
|
A biológiai érésben lévő fajtákat külön-külön szüreteltük. A bogyózott szőlőt optikai válogatógéppel szelektáltuk, majd kíméletesen préseltük, az így nyert, tisztított mustokat pedig 500 literes hordóban erjesztettük. Az almasavat bontottuk, a seprőt pedig 8 hónapig rendszeresen felkevertük, ezzel növelve a bor beltartalmát, gazdagítva a házasítás ízvilágát. |
|
| Analízis | |
| Alkohol: | 14,12% vol. |
| Extrakt: | 23,3 g/l |
| Cukor: | 3,7 g/l |
| Titrálhatósav: | 4,3 g/l |
| Szervírozás | |
| Fogyasztási hőmérséklet: | 14-16°C |
| Optimális fogyasztási idő: | 2024-2029 |
| Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
| Ételajánlat: | grillételek és tejszínes vagy erdei gombás köretek tökéletes társa |
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …
A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely legin …
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőce …
Eltávolít