Dűlőtúra a Pannonhalmi Apátsági Pincészet és a Hangyál Pincészet szervezésében
Tavasszal a szőlővirágzás idején rendhagyó dűlőtúrára indulunk. A dűlőtúra közben megismerhetjük a
Pannonhalmi Apátsági Pincészet és a
Hangyál Pincészet két-két fontos ültetvényét, amelyek a Pannonhalmi Borvidék legjelentősebb szőlőterületei közé tartoznak. A túra egy részén az El Camino magyarországi útvonalán fogunk haladni.
TUDNIVALÓK
- Időpont: május 5. szombat 9:00-19:00 óra (esőnap: 2018. május 6. vasárnap)
- Túra indulási helye: Pannonhalmi Apátság Pincészet (9090 Pannonhalma, Vár 1.)
- Gyülekező: 9:00
- Túra vége: Hangyál Pincészet (9082 Nyúl, Héma-tető)
- Túra távja: 18 km
- Résztvevők száma: maximum 60 fő
RÉSZVÉTELI DÍJ
A részvételi díj: 9.900 Ft/fő.
A részvételi díj tartalmazza:
- frissítő italokat, borokat és harapnivalókat a dűlőkben,
- meleg ételt és borkóstolót a Hangyál Pincészetnél,
- esti órákban kisbusszal történő szállítást Nyúlról a győri autóbusz-végállomásig.
REGISZTRÁCIÓ
2018. május 3-ig lehet regisztrálni a túrára. A regisztráció feltétele a túrajegy megvásárlása.
A túrajegyeket az alábbi helyeken lehet megvásárolni:
- Pannonhalmi Apátsági Pincészet (9090 Pannonhalma, Vár 1.)
- Hangyál Pincészet (9092 Nyúl, Héma-tető)
- Bortársaság Győr Árkád (9027 Győr, Budai út 1.)
RÉSZLETES PROGRAM
A gyülekező 9:00 óráig a Pannonhalmi Apátsági Pincészet udvarában történik. A Győrből érkezők számára a 7030/33 járatszámú autóbuszt javasoljuk, amely 8:00 órakor indul a győri autóbusz-végállomásról és 8:43 órakor érkezik a ”Pannonhalma, Vár” megjelölésű megállóhoz, a Pannonhalmi Főapátsághoz.
A köszöntő után indulunk a Széldomb-dűlő irányába. A Széldomb-dűlőben megismerkedünk az Apátsági Pincészet és a Hangyál Pincészet területeivel, valamint megkóstoljuk a dűlő terméseiből készült borokat.
A Széldomb bejárása után továbbhaladunk a Sokorói-dombság irányába. Écs érintésével érkezünk meg az Apátsági Pincészet egyik jelentős területéhez, a Babszökő-dűlőhöz, ahol az Infusio alapját képező szőlők is teremnek. Itt a túránk legmagasabb pontján egy kis hideg étellel és finom borokkal felfrissítjük magunkat. A pihenés után a Rábaringhez vezető úton visszaindulunk Écs felé. A régi écsi pincék mellett elhaladva érkezünk meg az Écs és Nyúl határánál fekvő Gerha-dűlőre, ahol a Hangyál Pincészet kékszőlő-ültetvényeivel és a belőlük készült borokkal kerülünk közelebbi kapcsolatba.
A Gerha-dűlőről továbbhaladva beérünk Nyúl településre, majd a Héma-tetőn megérkezünk túránk végállomásához, a Hangyál Pincészethez. A dűlőtúra befejezéseként meleg étel és igazi “hangyálos” borkóstoló várja a megfáradt túrázókat.
INFORMÁCIÓ
Hangyál Balázs: +36/30/756-8789