A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért a fűszeres tramini, krémességéért pedig a pinot blanc felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára jellemző módon – vastagon terül szét. A korty üdesége szinte vibrál, a néhány gramm maradékcukor pedig mindezt kerek egésszé fogja össze.
3.350 Ft (bruttó)
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért a fűszeres tramini, krémességéért pedig a pinot blanc felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára jellemző módon – vastagon terül szét. A korty üdesége szinte vibrál, a néhány gramm maradékcukor pedig mindezt kerek egésszé fogja össze.
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
| Bor | |
| Bornév: | Pannonhalmi St. Martinus oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor |
| Évjárat: | 2025 |
| Mennyiség: | 26.000 palack |
| Kiszerelés: | 0,75l |
| Egységár: | 4.467 Ft/l |
| Termőhely | |
| Termőhely: | Széldomb, Packalló |
| Talaj: | homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
| Kitettség: | déli, dél-nyugati |
| Szőlő | |
| Fajta: | 45% királyleányka, 30% pinot blanc, 25% fűszeres tramini |
| Telepítés éve: | 2001-2007 |
| Tőszám: | 5210 tőke/ha |
| Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
| Szüret: | 2025. szeptember 4. és 12. között |
| Borkészítés | |
| A szőlőt nagyládába szüreteltük, a királyleányka és a pinot blanc fürtjeit bogyóztuk és préseltük, míg a traminit a két lépés között áztattuk is. Az ülepített mustokat alacsony hőfokon erjesztettük acéltartályban, a házasításra pedig október folyamán került sor. | |
| Analízis | |
| Alkohol: | 12,98% vol. |
| Extrakt: | 24,3 g/l |
| Cukor: | 5,6 g/l |
| Titrálhatósav: | 5,4 g/l |
| Szervírozás | |
| Fogyasztási hőmérséklet: | 10-11°C |
| Optimális fogyasztási idő: | 2025-2026 |
| Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
| Ételajánlat: | üdvözlőitalként, étkezések indításához vagy a Szent Márton ünnepéhez fűződő libaételekhez társítva ajánljuk |
A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír ültetvényeinken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely legin …
A PH-Érték a Pannonhalmi borvidék termelői szintű szabályozás alapján létrejött közösségi bormárkája. Alapját rajnai rizling alkotja, amelyet e háza …
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőce …
Eltávolít