Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró dűlőink klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom játék a fajta adta lehetőségek tárházának feltárásával. A lényeg a részletek eleganciájában ölt testet!
14.500 Ft (bruttó)
Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró dűlőink klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom játék a fajta adta lehetőségek tárházának feltárásával. A lényeg a részletek eleganciájában ölt testet!
Available!
Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
| Bor | |
| Bornév: | Pannonhalmi Prior oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor |
| Évjárat: | 2024 |
| Mennyiség: | 2.500 palack |
| Kiszerelés: | 0,75l |
| Egységár: | 19.333 Ft/l |
| Termőhely | |
| Termőhely: | Széldomb, Babszökő, Tavaszó |
| Talaj: | homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj, mészlepedékes csernozjom |
| Kitettség: | dombtető, déli, dél-nyugati |
| Szőlő | |
| Fajta: | 100% pinot noir |
| Telepítés éve: | 2001-2004 |
| Tőszám: | 5210 tőke/ha |
| Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
| Szüret: | 2024. augusztus 29. és szeptember 4. között |
| Borkészítés | |
| A pincébe került szőlőt bogyóztuk, majd optikai válogatás után fém erjesztőtartályba juttattuk. A feldolgozás első fázisában hidegmacerálást alkalmaztunk 7°C alatti hőmérsékleten erjedés nélkül őrizve a betárolt cefrét, hogy az erjedés indításáig tartó egy hét alatt fokozhassuk a gyümölcsaromák koncentrációját. A kierjedt cefrét préselés után töltöttük 228 literes új magyar fahordóba és érleltük 10 hónapig. Ez idő alatt a hordók tartalmát többször kóstoltuk, de osztályoztuk is őket. A legszebb tételeket külön csoportba gyűjtöttük s a minden alkalommal a legmagasabb kategóriába került hordók végül ebben az önálló házasításban egyesültek. | |
| Analízis | |
| Alkohol: | 15,86% vol. |
| Extrakt: | 32,7 g/l |
| Cukor: | 3,8 g/l |
| Titrálhatósav: | 5,1 g/l |
| Szervírozás | |
| Fogyasztási hőmérséklet: | 15-16°C |
| Optimális fogyasztási idő: | 2025-2035 |
| Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
| Ételajánlat: | különösen barnahúsokhoz, elsősorban kacsa- és bárányételekhez |
Három kékszőlőfajtánk (merlot, cabernet franc, kékfrankos) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés …
Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Merlot és cabernet franc adta presztízs-házasításunk a legkarakteresebb dűlőnkből származik. Bora mediterrán …
A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt …
Eltávolít