Skip to main content

Boraink

Vörösboros ajándékcsomag

Termékleírás

A karácsonyi és év végi ünnepek alkalmából különféle ajándékcsomagokat és borválogatásokat alakítottunk ki, hogy az önálló tételeink közül történő választás helyett vagy mellett kész ötletekkel és kedvező árakkal könnyítsük meg a döntést.

Vörösboros ajándékcsomag tartalma:

  • 1 palack Pannonhalmi Tricollis vörös 2016
  • Anselm Grün: A Bor – Ég és Föld ajándéka
  • 1 doboz Avena rozmaringos-csokoládés zabkeksz

Pannonhalmi Tricollis vörös 2016:

Három kékszőlőfajtánk – pinot noir, merlot és cabernet franc – házasítása, amely három dűlőben termett. Fakádas-acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés kombinációja, amelynek révén egy könnyed, fiatalos, finoman száraz vörösbor készül. Kiváló választás magyaros ételekhez, sültekhez, sajttálakhoz és persze a karácsonyi pulykához.

Anselm Grün – A Bor:

A bor immár több mint hatezer éve ejti bűvöletbe az emberiséget. Minden kultúrában szimbolikus jelentőséget tulajdonítottak neki, sokféle rítus kötődött szenteléséhez vagy megáldásához, és gyakran áldozták az isteneknek. Anselm Grün a keresztény hagyományból kiindulva szemléli a bort, annak spirituális dimenzióját vizsgálja; ugyanígy tárgyalja a bor szerepét a Bibliában, valamint a kereszténység történetében és a mai ember életében. A képek bősége és a szöveggel alkotott összhangjuk megteremti a borról való gondolkodás meditatív légkörét, miközben föltárja szimbolikus gazdagságát.

Avena rozmaringos-csokoládés zabkeksz:

A Pausa Apátsági Kávéház a Pannonhalmi Főapátság gyógynövényeit felhasználva, teljes egészében kézi munkával állítja elő a Benedictinus-kekszeket. A három különleges íz közül a rozmaringos-csokoládés zabkekszet tartalmazza a csomag.

Vörösboros ajándékcsomag