Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből (Széldomb és Tavaszó) származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőcefre préselt, tisztított mustjából acéltartályban erjesztve egy fajtajelleges, érett, illatában és ízében egzotikus gyümölcsök világát elénk táró, finom szerkezetű bort készítettünk.
3.990 Ft (bruttó)
Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőnkből (Széldomb és Tavaszó) származó szőlőtermésünket különböző érési fázisban szedtük. Az áztatott szőlőcefre préselt, tisztított mustjából acéltartályban erjesztve egy fajtajelleges, érett, illatában és ízében egzotikus gyümölcsök világát elénk táró, finom szerkezetű bort készítettünk.
Available!
Bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Sauvignon Blanc védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2022 |
Mennyiség: | 18.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 5.320 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Széldomb, Tavaszó |
Talaj: | lösz, fehéragyag |
Kitettség: | nyugati, dél-nyugati |
Szőlő | |
Fajta: | 100% sauvignon blanc |
Telepítés éve: | 2001-2002 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2022. szeptember 14-én |
Borkészítés | |
A beszállítást követő bogyózás és optikai válogatás után 14 órás áztatás történt alacsony, 7°C hőfokon. A kíméletes préselést követően a tisztított must acéltartályban, részben héjon erjedt. A bort két hónapig finomseprőn tartottuk. | |
Analízis | |
Alkohol: | 12,70% vol. |
Extrakt: | 23,0 g/l |
Cukor: | 3,4 g/l |
Titrálhatósav: | 5,8 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 11-12°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2023-2024 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | spárgaételek, zöldségköretek és édesvízi vagy tengeri halakból készült fogások páratlan kísérője |
A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet pinot blanc egészít ki …
Az évjárat rajnai rizling termésének legszebb tételeit választottuk e bor készítéséhez. A szüret több menetben történt a legértékesebb, legszebb für …
A Pannonhalmi Főapátság pincészetének újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és …