Skip to main content

Boraink

Pinot noir szőlőfajtánkkal bíró három dűlőnk klónjainak hordós érlelésű borválogatása, amely a legszebb tételeket foglalja magába. Precíz, finom játék a fajta adta lehetőségek tárházának feltárásával. A lényeg a részletek eleganciájában ölt testet!

SKU: pinot-noir-valogatas. Kategória: .

6.950 Ft Bruttó

Sajnáljuk, az évjárat kifutott.

Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!

Pinot Noir Válogatás 2016

Termékleírás

Bor
Bornév: Pannonhalmi Pinot Noir Válogatás
minőségi száraz vörösbor
Évjárat: 2016
Mennyiség: 1.200 palack
Kiszerelés: 0,75l
Egységár: 9.267 Ft/l
Termőhely
Termőhely: Széldomb, Babszökő, Tavaszó
Talaj: homokkő zárványos lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj, mészlepedékes csernozjom
Kitettség: dombtető, déli, dél-nyugati
Szőlő
Fajta: 100% pinot noir
Telepítés éve: 2001-2004
Tőszám: 5210 tőke/ha
Metszés: Guyot, alacsony kordon
Szüret: 2016. szeptember 12. és 30. között
Borkészítés
A pincébe került szőlőt bogyóztuk s fém erjesztőtartályba juttattuk. A feldolgozás első fázisában hidegmacerálást alkalmaztunk 7°C alatti hőmérsékleten erjedés nélkül őrizve a betárolt cefrét, hogy az erjedés indításáig tartó egy hét alatt fokozhassuk a gyümölcsaromák koncentrációját. A kierjedt cefrét préselés után töltöttük 228 literes új magyar fahordóba és érleltük 9 hónapig. Ez idő alatt a hordók tartalmát többször kóstoltuk, de osztályoztuk is őket. A legszebb tételeket külön csoportba gyűjtöttük s a minden alkalommal a legmagasabb kategóriába került hordók végül ebben az önálló házasításban egyesültek.
Analízis
Alkohol: 15,60% vol.
Extrakt: 29,6 g/l
Cukor: 2,8 g/l
Titrálhatósav: 5,4 g/l
Szervírozás
Fogyasztási hőmérséklet: 15-16°C
Optimális fogyasztási idő: 2017-2027
Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
Ételajánlat: különösen barnahúsokhoz, elsősorban kacsa- és bárányételekhez