Skip to main content

Boraink

Robusztus bor, amelynek illatában és ízében a mézes aromák az érett tropikáliákkal találkoznak. A héjon történő erjesztésnek illetve a héjontartásnak, valamint a hordós érlelésnek köszönhetően rendhagyó aromavilága olyan természetes képletekből épül fel, mint a dió, mogyoró, kásás alma, vanília, lenolaj, boróka, kovász vagy a szárított narancshéj.
A kénhasználat minimalizálása érdekében a bort nem választottuk le a finomseprőjéről, palackba is így került. A természetesség jegyében kémiai és fizikai stabilizálást sem végeztünk. Szűretlen tétel! Palackozott borunk seprőből származó üledéket, esetleg borkőkiválást tartalmazhat, ami nem borhiba, csupán a természetesség velejárója!

SKU: narancs-pinot-blanc. Kategória: .

4.450 Ft Bruttó

Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!

Narancs Rajnai Rizling 2016

Termékleírás

Bor
Bornév: Pannonhalmi Narancs Rajnai Rizling
védett eredetű száraz fehérbor
Évjárat: 2016
Mennyiség: 600 palack
Kiszerelés: 0,75l
Egységár: 5.933 Ft/l
Termőhely
Termőhely: Babszökő
Talaj: agyagbemosódásos barna erdőtalaj
Kitettség: déli plató
Szőlő
Fajta: 100% rajnai rizling
Telepítés éve: 2003
Tőszám: 5210 tőke/ha
Metszés: Guyot, alacsony kordon
Szüret: 2016. október 19.
Borkészítés
A szőlőt biológiai érésben szüreteltük, héjon erjesztettük és négy héten át héjon is tartottuk. Speciális 500 literes, ún. ”spin” hordót használtunk erre a célra, ahol a hordó forgatásával maceráltuk az erjedő cefrét. Préselést követően az újbort visszatöltöttük, majd öt hónapon át finomseprőn érleltük, amelyet az érlelési idő alatt a hordó további forgatásával rendszeresen felkevertünk.
Analízis
Alkohol: 13,36% vol.
Extrakt: 23,0 g/l
Cukor: 1,8 g/l
Titrálhatósav: 5,1 g/l
Szervírozás
Fogyasztási hőmérséklet: 18°C
Optimális fogyasztási idő: 2017-2022
Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
Ételajánlat: mediterrán fűszerekkel készített grillételek kísérőjeként nyújt igazán izgalmas gasztronómiai élményt