Skip to main content

Aktuális

Zolbert

Megjelent Zolbert exkluzív pannonhalmi koncertlemeze

A szaxofonos, zeneszerző és producer 2013-ban “Frappé” című dalával megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által szervezett 1. Smooth Jazz Dalverseny fődíját, 2014-ben pedig a 90.9 Jazzy Rádió VII. Jazzy Jazz Dalversenyének fődíjasa lett “Friendship” című szerzeményével, amely a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is elnyerte. Szintén ebben az évben zenésztársaival a VeszprémFest nagyszínpadán lépett fel a világhírű brit The Brand New Heavies előzenekaraként. 2015-ben jelent meg “One” című debütáló nagylemeze, amely a smooth jazz műfaj őshazájában, az Egyesült Államokban a legendás JazzTrax rádió az év legjobb lemezeit és dalait összefoglaló TOP 25-ös listáján a 10. helyre került fel olyan művészek társaságában, mint Diana Krall vagy épp Nathan East.

2016-ban megalapította saját borfesztiválját, a Zolbert Jazz & Wine Festet, amely a neszmélyi borvidék kulturális életét építi, teljesen új megközelítést behozva a hazai fesztiváléletbe, amellyel nem kisebbre vállalkozott, minthogy megismertesse a közönséggel a smooth jazz műfaját és az ahhoz tartozó életérzést. 2017-ben jelent meg második albuma, az “Inside Out”, amelyen 12 instrumentális kompozíció mellett helyet kapott Takács Nikolasszal közös dala, a “Miami Nights”.

Legújabb, “Live” című albuma egy exkluzív, élő koncertlemez, amelyen 17 dal található, köztük eddigi két nagylemezének legismertebb és legsikeresebb dalainak kifejezetten erre az alkalomra áthangszerelt verziói.

“Ez a lemez egy fontos korszak lezárása, egyben egy újabb kezdete. Az élőzene varázsa mással nem összehasonlítható, így jött az ötlet, hogy az első két nagylemezem dalai 10 fős nagyzenekarral kompromisszummentesen szólaljanak meg egy kivételes, historikus helyszínen. Nagy álmom valósult meg ezzel a projecttel. Köszönöm mindenkinek, aki segített, hogy létrejöhessen ez a különleges produkció.” – fogalmaz Zolbert a legújabb lemezéről.

A felvétel a Pannonhalmi Főapátság nagyszerű akusztikájú dísztermében került rögzítésre 2017 őszén. A fúvós hangszereléseket Zolbert és Tóth Marcell készítették. A koncert sikerének köszönhetően a nagyzenekar is koncerteket ad az idei évtől a szaxofonos többi formációja mellett.

Az albumon közreműködő művészek:

Zolbert – szoprán-, alt- és tenorszaxofon
Tóth Marcell – zongora
Horváth János – billentyűs hangszerek
Riskó Tibor – gitár
Kovács Gergő – basszusgitár
Nagy Zsolt – dobok
Markos Miklós (Mikee) – ütőhangszerek
Bille Gergő – trombita
Csapó Krisztián – harsona
Stencli Tamás – tenorszaxofon

A lemez március 30-án jelent meg hazánkban fizikai formátumban, április 6-tól pedig digitális terjesztésben is világszerte az Eastern Deluxe Productions gondozásában.

További információ Zolbertről és karrierjéről:

http://www.zolbertmusic.com
http://www.facebook.com/zolbertmusic

Az új album és további kiadványok itt kaphatók:

https://www.zolbertmusic.com/shop