Skip to main content

Aktuális

Apátsági Pincészet

Jazz + Bor = Pannonhalma

A képlet egyszerű. Még ha szerénytelenségnek tűnik is, több mint egy évtizedes előéletével a Pannonhalmi Jazznyár kétségkívül elválaszthatatlanul összekötötte Pannonhalmán a bencés monostort és természeti környezetét – a Pannonhalmi Apátsági Pincészetet és a Pannonhalmi Apátsági Múzeumot – az igényes jazz-zenével és a minőségi borokkal, amelyekhez ráadásul idővel – a VIATOR Apátsági Étterem megjelenésével – a kifinomult gasztronómia is betársult. Az évek során tapasztalt lassabb lépcsőzetes, de tudatos építkezés, fejlesztés és javítás idén olyan állomáshoz érkezett el, ami méltán nevezhető mérföldkőnek és dobogtatja meg szervező s közönség szívét egyaránt, hiszen műsorban, vendégfogadásban, helyszínekben és technikai feltételekben szintén bámulatos meglepetéseket tartogat az aktuális szezon.

Apátsági Pincészet
Zolbert

Nemrégiben jelent meg Zolbert “Live” című élő koncertalbuma, amelynek anyaga méltó módon összegzi a smooth jazz hazai éllovasának eddigi pályáját és tükrözi a pannonhalmi jazzvarázslat sajátos hangulatát, visszautalva a Pannonhalmi Jazzmajor keretében megvalósult tavalyi évadnyitó eseményre. A Főapátság hotelépítési projektje miatt az idei programsorozat nyitánya lesz az utolsó jazzesemény ugyanezen a historikus helyszínen, amelyen a legösszetettebb műszaki igényeket is kiszolgáló új színpad-, fény- és hangtechnikai eszközparkunk debütálása mellett az azonos műfajban jeleskedő ThreeStyle feat. Magdalena Chovancova Csehországból, Németországból, Nagy-Britanniából és Egyesült Államokból érkező művészekből álló rendkívüli projektje ígéri már mindjárt júniusban a sorozat egyik csúcspontnak számító, egyedülállóan izgalmas és energikus előadását.

Nem kisebb lendülettel mutatkozik be a többek között oroszországi basszusgitárosa miatt szintén nemzetközi relevanciával bíró Electric Shock formáció júliusban, amelyet a világ egyik legjobb dobosának tartott, hazai származású, de Barcelonában és Los Angelesben élő Borlai Gergő neve alatt jegyezhetünk, aki Banglades, USA, Japán és Görögország állomások után érkezik hazánkba a pannonhalmi felkérés teljesítésére – fellépésük további különlegessége ugyanakkor, hogy egyúttal ők avatják fel a Pannonhalmi Jazzteraszt életre hívó Apátsági Pincészet vadonatúj szabadtéri kóstolóteraszát. Ugyanezen a helyszínen augusztusban egyrészt Szakcsi Lakatos Béla 75. születésnapját és 60 éves pályafutását ünnepli, de a nemrég elhunyt Babos Gyula személyisége és munkássága előtt is tiszteleg a hazai jazz-rock emblematikus képviselőjeként számon tartott Rákfogó zenekar többek között a legendás eredeti felállásban is szereplő Kőszegi Imre játékával, másrészt pedig az ünnepelt jazzdíva, Gereben Zita Ávéd János szaxofonos vendégeskedésével felvértezett saját zenekara nyújt mozgalmas és emlékezetes levezetést.

Mindeközben a nyári hónapok folyamán az apátsági étterem teraszán az anyai örömök megélése után újra a színpadon is tündöklő Boggie exkluzív akusztikus lemezbemutató koncertje, a sokoldalú és elismert szaxofonművész vezette és ezen különleges alkalommal a bársonyos hangú Pocsai Kriszta énekesnővel kiegészülő Elek István Quartet előadása, végül a jazz és rhythm & blues stílusait a magyar népzenével ötvöző kortárs világzenei, nevében a lélek és zene közötti szoros kapcsolatra utaló s ünnepelt énekesnőnkkel fémjelzett produkció, a Malek Andi Soulistic finom szövetű dallamvilága kínál varázslatos kíséretet a VIATOR Jazzvacsorák színvonalas gasztronómiai élményéhez.

Apátsági Pincészet

Ebben a fentiek bizonyította folyamatos megújulást és változást mutató közegben egyszerre öröm és megtiszteltetés, hogy továbbra is stabil partnerként van jelen a rendezvény fő mecénásának számító AUDI Hungaria, a koncertsorozat ötletének felmerülésétől kezdve támogató segítséget nyújtó s a pannonhalmi bencés borok kizárólagos magyarországi kereskedőjeként működő Bortársaság, valamint a médiaszponzori szerepvállalásban jeleskedő Kisalföld napilap és Győr+ Média.

tamogatok

PANNONHALMI JAZZNYÁR 2018

PANNONHALMI JAZZMAJOR
2018. június 15. péntek 19.30 óra
Helyszín: Pannonhalmi Apátsági Múzeum belső udvara
(Esőhelyszín: Pannonhalmi Főapátság biomassza-fűtőműve)

Threestyle feat. Magdalena Chovancova (CZ, DE, UK, USA)
Magdalena Chovancova (CZ) – szaxofon, fuvola
Ivy Chanel (USA) – ének
Robert Fertl (DE) – gitár, ének
Tony Jezek (CZ) – billentyűs hangszerek
Otto Williams (USA) – basszusgitár
Nathan Allen (UK) – ütőhangszerek
Gabriela Chovancova (CZ) – dob

VIATOR JAZZVACSORÁK
2018. június 22. péntek 19.30 óra
Helyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár terasza
(Esőhelyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár)

Boggie “3” – exkluzív akusztikus lemezbemutató koncert
Csemer Boglárka “Boggie” – ének
Szakonyi Milán – gitár
Antal Gábor – zongora
Simkó-Várnagy Mihály – elektromos cselló
Németh Tamás – cajon, ütűhangszerek

PANNONHALMI JAZZTERASZ
2018. július 13. péntek 19.30 óra
Helyszín: Pannonhalmi Apátsági Pincészet szabadtéri kóstolóterasza
(Esőhelyszín: Pannonhalmi Bencés Gimnázium díszterme)

Electric Shock (USA, RU)
Borlai Gergő (USA) – dob
Anton Davidyants (RU) – basszusgitár
Mike Gotthard – gitár
Szebényi Dániel – billentyűs hangszerek

VIATOR JAZZVACSORÁK
2018. július 20. péntek 19.30 óra
Helyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár terasza
(Esőhelyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár)

Elek István Quartet feat. Pocsai Kriszta
Pocsai Kriszta – ének
Elek István – szaxofon
Weisz János – zongora
Molnár Péter – nagybőgő
Cseh Balázs – dob

PANNONHALMI JAZZTERASZ
2018. augusztus 3. péntek 19.30 óra
Helyszín: Pannonhalmi Apátsági Pincészet szabadtéri kóstolóterasza
(Esőhelyszín: Pannonhalmi Bencés Gimnázium díszterme)

Rákfogó – Szakcsi Lakatos Béla 75
Szakcsi Lakatos Béla – zongora, billentyűs hangszerek
Fenyvesi Márton – gitár
Fekete-Kovács Kornél – trombita
Orbán György – nagybőgő
Kőszegi Imre – dob

PANNONHALMI JAZZTERASZ
2018. augusztus 17. péntek 19.30 óra
Helyszín: Pannonhalmi Apátsági Pincészet szabadtéri kóstolóterasza
(Esőhelyszín: Pannonhalmi Bencés Gimnázium díszterme)

Gereben Zita Quintet feat. Ávéd János
Gereben Zita – ének
Ávéd János – szaxofon
Horváth “Tojás” Gábor – zongora
Bécsy Bence – gitár
Bata István – basszusgitár
Gálfi Attila – dob

VIATOR JAZZVACSORÁK
2018. augusztus 31. péntek 19.30 óra
Helyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár terasza
(Esőhelyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár)

Malek Andrea Soulistic
Malek Andrea – ének
Jáger Bandi – zongora
Balogh Roland – gitár
Hárs Viktor – nagybőgő
Lakatos Pecek András – dob

Apátsági Pincészet

BELÉPŐJEGY

A Pannonhalmi Jazzmajor/Jazzterasz eseményeire érvényes belépőjegy ára egységesen bruttó 3.000,- Ft/fő, amely tartalmaz egy logóval ellátott kristály kóstolópoharat és egy köszöntőitalt, továbbá jogosít az adott koncerten történő részvételre!

A VIATOR Jazzvacsorák eseményeire érvényes belépőjegy ára egységesen bruttó 5.000,- Ft/fő, amely az Étterem gondosan válogatott alapanyagokból összeállított ételeinek alkalmi kínálatából illetve itallapjáról történő fogyasztás árába beszámításra kerül!

JEGYVÁSÁRLÁS

A nagy érdeklődésre és a helyek korlátozott számára – Pannonhalmi Jazzmajor/Jazzterasz: max. 250 fő/koncert; VIATOR Jazzvacsorák: max. 100 fő/koncert – való tekintettel mindegyik rendezvénysorozat koncertjeinek látogatása az előző évek gyakorlatát követve kizárólag előzetes jegyvásárlással lehetséges. Kérjük tisztelettel Kedves Vendégeinket, hogy a belépőjegyeket 2018. május 1. keddtől valamely alábbi értékesítési ponton megvásárolni szíveskedjenek:

Pannonhalma

TRICOLLIS FOGLALÁSI KÖZPONT
(CSAK a Pannonhalmi Jazzmajor/Jazzterasz eseményeire!)

Cím: H-9090 Pannonhalma, Kosaras-domb
Tel.: +36/96/570-191
E-mail: info@osb.hu
Web: www.bences.hu

VIATOR APÁTSÁGI ÉTTEREM ÉS BORBÁR
(CSAK a VIATOR Jazzvacsorák eseményeire!)

Cím: H-9090 Pannonhalma, Kosaras-domb
Tel.: +36/96/570-200
Mobil: +36/30/213-6000
E-mail: viator@viator.co.hu
Web: www.viator.co.hu

Bortársaság (www.bortarsasag.hu)

BORTÁRSASÁG Győr Árkád
(CSAK a Pannonhalmi Jazzmajor/Jazzterasz eseményeire!)

Cím: H-9027 Győr, Budai út 1. (Az Árkád földszintjén, a Vapiano mellett található.)
Tel.: +36/96/555-047
Mobil: +36/20/266-5051
E-mail: gyorarkad@bortarsasag.hu

BORTÁRSASÁG Kossuth tér
(CSAK a Pannonhalmi Jazzmajor/Jazzterasz eseményeire!)

Cím: H-1051 Budapest, Vécsey u. 5. (A Vécsey utca és a Vértanúk tere sarkán található.)
Tel.: +36/1/269-3286
E-mail: kossuthter@bortarsasag.hu

Amennyiben a felsorolt értékesítési pontokon való vásárlás nem megoldható, akkor a TriCollis Foglalási Központ a fenti elérhetőségein készséggel áll rendelkezésre az átutalással történő fizetés lehetőségével.

TRANSZFER

A megyeszékhelyről indulók és oda érkezők számára mindegyik koncert esetén transzferlehetőséget biztosítunk. A győri Városháza mellől 18.30 órakor modern, kényelmes, légkondicionált autóbusz indul az adott rendezvényhelyszínre, majd a program után kb. 22.00 órakor vissza. A buszjegy ára bruttó 2.000,- Ft/fő/retúr.

Kérjük Kedves Vendégeinket, hogy az utazásra vonatkozó helyigényüket a TriCollis Foglalási Központ elérhetőségein legkésőbb az érintett koncertet közvetlenül megelőző hétfőig külön jelenteni szíveskedjenek, ennek hiányában a transzferlehetőséget nem tudjuk garantálni! A minimális utaslétszám 8 fő!

SZÁLLÁS

A Cseider-völgyben felépült, a Viator Étterem és Borbár irányából gyalogosan is megközelíthető Szent Jakab Vendégház (www.szentjakabhaz.hu) ideális lehetőség azoknak, akik a késő esti órákban vagy a közös borfogyasztás miatt már nem szeretnének útra kelni illetve a szórakoztató program után helyben keresnek pihenőhelyet.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Zene- és borbaráti üdvözlettel:

Illés Tamás
marketing- és kereskedelmi vezető