Skip to main content

Boraink

Az Apátsági Pincészet újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért pedig a fűszeres tramini felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára jellemző módon – vastagon terül szét. A korty üdesége szinte vibrál, a néhány gramm maradékcukor pedig mindezt kerek egésszé fogja össze.

SKU: st-martinus. Kategória: .

1.890 Ft Bruttó

Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!

St. Martinus 2017

Termékleírás

Bor
Bornév:

Pannonhalmi St. Martinus
védett eredetű száraz fehérbor

Évjárat: 2017
Mennyiség: 28.500 palack
Kiszerelés: 0,75l
Egységár: 2.520 Ft/l
Termőhely
Termőhely: Széldomb, Packalló
Talaj: lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj
Kitettség: déli, dél-nyugati
Szőlő
Fajta: 70% királyleányka, 30% fűszeres tramini
Telepítés éve: 2001-2007
Tőszám: 5210 tőke/ha
Metszés: Guyot, alacsony kordon
Szüret: 2017. szeptember 4. és 8. között
Borkészítés
A szőlőt kisládába szüreteltük, a királyleánykát bogyóztuk és préseltük, míg a traminit a két lépés között áztattuk is. Az ülepített mustokat alacsony hőfokon erjesztettük acéltartályban, a házasításra pedig október végén került sor.
Analízis
Alkohol: 12,63% vol.
Extrakt: 21,2 g/l
Cukor: 3,3 g/l
Titrálhatósav: 5,7 g/l
Szervírozás
Fogyasztási hőmérséklet: 10-11°C
Optimális fogyasztási idő: 2017-2018
Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
Ételajánlat: üdvözlőitalként, étkezések indításához vagy a Szent Márton ünnepéhez fűződő libaételekhez társítva ajánljuk