Skip to main content

Boraink

Az Apátsági Pincészet újbora az előző évjáratok jól bevált receptjét követi. Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért pedig a fűszeres tramini felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára jellemző módon – vastagon terül szét. A korty üdesége szinte vibrál, a néhány gramm maradékcukor pedig mindezt kerek egésszé fogja össze.

SKU: st-martinus. Kategória: .

1.750 Ft Bruttó

Sajnáljuk, az évjárat kifutott.

Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!

St. Martinus 2016

Termékleírás

Bor
Bornév:

Pannonhalmi St. Martinus
védett eredetű száraz fehérbor

Évjárat:2016
Mennyiség:26.000 palack
Kiszerelés:0,75l
Egységár:2.333 Ft/l
Termőhely
Termőhely:Széldomb, Packalló
Talaj:lösz, agyagbemosódásos barna erdőtalaj
Kitettség:déli, dél-nyugati
Szőlő
Fajta:70% királyleányka, 30% fűszeres tramini
Telepítés éve:2001-2007
Tőszám:5210 tőke/ha
Metszés:Guyot, alacsony kordon
Szüret:2016. szeptember 12. és 19. között
Hozam:60 hl/ha válogatott, kézi szüreteléssel
Borkészítés
A szőlőt kisládába szüreteltük, a királyleánykát bogyóztuk és préseltük, míg a traminit a két lépés között áztattuk is. Az ülepített mustokat alacsony hőfokon erjesztettük acéltartályban, a házasításra pedig október végén került sor.
Analízis
Alkohol:13,08% vol.
Extrakt:22,5 g/l
Cukor:3,6 g/l
Titrálhatósav:5,9 g/l
Szervírozás
Fogyasztási hőmérséklet:10-11°C
Optimális fogyasztási idő:2016-2017
Tárolási hőmérséklet:15°C alatt
Ételajánlat:üdvözlőitalként, étkezések indításához vagy a Szent Márton ünnepéhez fűződő libaételekhez társítva ajánljuk
St. Martinus 2014 (3)