Az évjárat rajnai rizling termésének legszebb tételeit választottuk e bor készítéséhez. A szüret több menetben történt a legértékesebb, legszebb fürtök feldolgozása érdekében. A gondos feldolgozást követő erjesztés tartályban történt, hogy a mustot jellemző kristálytiszta szerkezet a borba öröklődhessen. Mediterrán citrusjegyeit mentás friss gyümölcsillatok és -ízek egészítik ki, amelyek széles savalapon nyugszanak. Rizlinges testességét maradékcukor kedvesíti.
3.750 Ft–7.900 Ft Bruttó
Prior 2016
Termékleírás
Bor | |
Bornév: | Pannonhalmi Prior védett eredetű száraz fehérbor |
Évjárat: | 2016 |
Mennyiség: | 10.000 palack |
Kiszerelés: | 0,75l |
Egységár: | 5.000 Ft/l |
Kiszerelés: | 1,5l |
Egységár: | 5.267 Ft/l |
Termőhely | |
Termőhely: | Babszökő |
Talaj: | agyagbemosódásos barna erdőtalaj |
Kitettség: | déli plató |
Szőlő | |
Fajta: | 100% rajnai rizling |
Telepítés éve: | 2003 |
Tőszám: | 5210 tőke/ha |
Metszés: | Guyot, alacsony kordon |
Szüret: | 2016. október 19. és 21. között |
Borkészítés | |
A fajtát több menetben szüreteltük. A szőlőt egészfürtben préseltük s a mustot ülepítés után acéltartályban erjesztettük. Az erjedés alacsony hőmérsékleten mintegy 30 napig zajlott. A palackozás 2017 júniusában történt. | |
Analízis | |
Alkohol: | 12,98% vol. |
Extrakt: | 20,3 g/l |
Cukor: | 1,8 g/l |
Titrálhatósav: | 5,9 g/l |
Szervírozás | |
Fogyasztási hőmérséklet: | 11-12°C |
Optimális fogyasztási idő: | 2017-2025 |
Tárolási hőmérséklet: | 15°C alatt |
Ételajánlat: | fiatalon inkább fehérhúsból vagy halból készült fogások mellé társítható, korosabb változata tejszínes és gombás ételekhez illetve sajtokhoz is kiválóan passzol |
