Skip to main content

Boraink

Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. Jelen példája magán hordozza az évjárat adottságait. Chardonnay alkotta testét, amelyre a többedszer használt fahordóban történő érlelés jegyei is hatással voltak, szépen élénkíti a sauvignon blanc savvilága és üde gyümölcsössége.

SKU: hemina-feher. Kategória: .

3.250 Ft Bruttó

Sajnáljuk, az évjárat kifutott.

Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!

Hemina fehér 2015

Termékleírás

Bor
Bornév:Pannonhalmi Hemina
védett eredetű száraz fehérbor
Évjárat:2015
Mennyiség:16.500 palack
Kiszerelés:0,75l
Egységár:4.333 Ft/l
Termőhely
Termőhely:Széldomb, Packalló
Talaj:homokkő zárványos lösz, barna erdőtalaj
Kitettség:déli, dél-nyugati
Szőlő
Fajta:60% chardonnay, 25% pinot blanc, 10% sauvignon blanc, 5% viognier
Telepítés éve:2001-2009
Tőszám:5210 tőke/ha
Metszés:Guyot, alacsony kordon
Szüret:2015. szeptember 21. és október 2. között
Borkészítés

A biológiai érésben lévő fajtákat külön-külön szüreteltük. A chardonnay, a pinot blanc és a viognier esetében a szőlőt egészfürtben préseltük, majd az így nyert, tisztított mustot 500 literes hordóban erjesztettük. A sauvignon blanc bogyóit 24 órán keresztül héjon áztattuk, majd préseltük s az így kapott mustot acéltartályban tisztítottuk, ezután a többi fajtához hasonlóan 500 literes hordóban erjesztettük. Az almasavat bontottuk, a seprőt pedig 6 hónapig rendszeresen felkevertük, ezzel növelve a bor beltartalmát, gazdagítva a házasítás ízvilágát.

Analízis
Alkohol:14,27% vol.
Extrakt:21,7 g/l
Cukor:1,6 g/l
Titrálhatósav:5,2 g/l
Szervírozás
Fogyasztási hőmérséklet:14-16°C
Optimális fogyasztási idő:2016-2019
Tárolási hőmérséklet:15°C alatt
Ételajánlat:grillételek és tejszínes vagy erdei gombás köretek tökéletes társa
apatsagi_hemina_15_k