Skip to main content

Boraink

Burgundi típusú fehérborunk, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. Jelen példája magán hordozza az évjárat adottságait. Chardonnay alkotta testét, amelyre a többedszer használt fahordóban történő érlelés jegyei is hatással voltak, szépen élénkíti a sauvignon blanc savvilága és üde gyümölcsössége.

SKU: hemina-feher. Kategória: .

3.250 Ft Bruttó

Bruttó 20.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás az országban!

Hemina fehér 2016

Termékleírás

Bor
Bornév: Pannonhalmi Hemina
védett eredetű száraz fehérbor
Évjárat: 2016
Mennyiség: 16.500 palack
Kiszerelés: 0,75l
Egységár: 4.333 Ft/l
Termőhely
Termőhely: Széldomb, Packalló
Talaj: homokkő zárványos lösz, barna erdőtalaj
Kitettség: déli, dél-nyugati
Szőlő
Fajta: 60% chardonnay, 25% pinot blanc, 10% sauvignon blanc, 5% viognier
Telepítés éve: 2001-2009
Tőszám: 5210 tőke/ha
Metszés: Guyot, alacsony kordon
Szüret: 2016. szeptember 19. és október 14. között
Borkészítés

A biológiai érésben lévő fajtákat külön-külön szüreteltük. A chardonnay, a pinot blanc és a viognier esetében a szőlőt egészfürtben préseltük, majd az így nyert, tisztított mustot 500 literes hordóban erjesztettük. A sauvignon blanc bogyóit 24 órán keresztül héjon áztattuk, majd préseltük s az így kapott mustot acéltartályban tisztítottuk, ezután a többi fajtához hasonlóan 500 literes hordóban erjesztettük. Az almasavat bontottuk, a seprőt pedig 6 hónapig rendszeresen felkevertük, ezzel növelve a bor beltartalmát, gazdagítva a házasítás ízvilágát.

Analízis
Alkohol: 14,16% vol.
Extrakt: 24,6 g/l
Cukor: 3,4 g/l
Titrálhatósav: 4,9 g/l
Szervírozás
Fogyasztási hőmérséklet: 14-16°C
Optimális fogyasztási idő: 2017-2020
Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
Ételajánlat: grillételek és tejszínes vagy erdei gombás köretek tökéletes társa
Hemina 2016